Telweegschaal

Direct naar Telweegschalen

Een telweegschaal is ontworpen voor het snel en betrouwbaar tellen van aantallen van dezelfde artikelen.

Het automatisch tellen is mogelijk door eerst het gemiddelde stuksgewicht te bepalen van een vooraf geteld aantal van bijvoorbeeld schroeven. De artikelen moeten allemaal hetzelfde gewicht hebben om een nauwkeurige telling te kunnen uitvoeren. Hoe kleiner het gewichtsverschil tussen de artikelen en hoe groter het referentieaantal, hoe groter de nauwkeurigheid van de telling zal zijn.

Als het referentieaantal van de op de weegschaal aanwezige artikelen via de toetsen op het bedieningspaneel is ingevoerd, rekent de weegschaal het gemiddeld stuksgewicht uit op basis van het totaalgewicht van alle artikelen op de weegschaal. Het totaalgewicht wordt door de weegschaal gedeeld door het referentieaantal. De uitkomst daarvan is het referentiegewicht en wordt in het geheugen van de weegschaal opgeslagen.

Door vervolgens een willekeurig aantal van dezelfde artikelen op de weegschaal te plaatsen kan snel en nauwkeurig het juiste aantal worden afgelezen. Er kan via een externe printer ook een label van worden afgedrukt. Hierdoor kunnen de artikelen snel worden verpakt met het juiste aantal en dit kan eindeloos worden herhaald zonder opnieuw het referentieaantal of -gewicht in te voeren.

Een telweegschaal is meestal uitgevoerd met 3 displayvensters, voor het aflezen van stuks gewicht, aantal en totaalgewicht, en heeft specifieke extra functies. Maar de meeste “gewone” weegschalen hebben ook een eenvoudige telfunctie, waarvan de gegevens meestal in 1 groter displayvenster kunnen worden afgelezen. Stukstelfuncties mogen niet worden toegepast voor handelsdoeleinden. Telweegschalen worden vaak ingezet bij het inventariseren van voorraden.


Bekijk alle telweegschalen

 

Speciale telweegschalen

Heeft u een bijzondere toepassing waarbij het tellen van aantallen vereist is? Als dat niet met een standaard telweegschaal kan worden opgelost, vinden wij in overleg met u de meest geschikte maatoplossing!

Bel vrijblijvend 0416 69 34 04 of neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

 

telweegschaal_cs-II
hpu-t-telweegschaal